Menu
https://www.simonsijbrands.nl/nl/simon-sijbrands/boek-de-trigger-zone

‘De Trigger Zone: Bewust en Onbewust Prikkelen van Gedrag’

Waarom organisatie- en individuele verandering begint en eindigt in ons brein

Welke overeenkomst kent het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk, Luis Suarez en Lev Tolstoj? Waarom kwam KPMG Nederland slechts één aandeelhouderstem tekort om te kunnen fuseren met KPMG Europe LLP? Waarom lukte het één jaar later wel? Waarom identificeerde Mart Smeets zich met Lance Armstrong? Waarom won Cambridge in 2007 na jaren niet meer te hebben gewonnen de befaamde Boat Race over Thames van Oxford? Het antwoord ligt in de krachten die ons brein bewust en onbewust prikkelen en daardoor ons gedrag bepalen.

In ‘De Trigger Zone’ laat Simon Sijbrands zien dat er in de geschiedenis van bedrijven en personen momenten zijn waarop er geen kloof meer is tussen de intentie om te veranderen en de succesvolle realisatie van veranderdoelstellingen. Welke kenmerken hebben die momenten en wat kunnen we er van leren? Welke rol spelen onze emoties, bewuste en onbewuste verdedigingsstructuren, ons ‘onderbuikgevoel’ en het geheugen als we beslissingen nemen? Hoe verhouden ‘verstand’ en ‘emotie’ zich tot elkaar en hoe zijn ze neuraal verankerd?

Aan de hand van indrukwekkende en inspirerende verhalen ontrafelt Simon de onbewuste processen en de ‘black box’ van onze neurale circuits en gedrag, laat hij zien hoe we gedragsverandering binnen organisaties en op individueel niveau preciezer kunnen begrijpen, prikkelen en beter orkestreren en schetst hij in dertien principes de contouren van de neuropsychodynamische benadering van veranderkunde. Wat resulteert is een nieuwe en completere kijk op veranderprocessen die de lezer inspireert en praktische handvatten biedt voor de eigen realiteit.

Manfred Kets de Vries, hoogleraar leiderschapsontwikkeling en organisatieverandering Insead, auteur van meer dan 22 boeken en meer dan 200 artikelen over leiderschap, gedrag en verandering, zegt over het boek:

“Het eerste boek dat ik ken waarin neurowetenschappen, psycho-analyse en managementwetenschappen op een uitstekende en toegankelijke manier worden beschreven en geïntegreerd. Niet een goed, maar een erg goed boek voor bestuurders, managers, consultants, studenten en andere geïnteresseerden die meer willen weten van verandering als kernthema in hun leven”.

Bestel "De Trigger Zone" bij: