Menu
https://www.simonsijbrands.nl/nl/simon-sijbrands

Simon Sijbrands

Simon Sijbrands (1961) is een onafhankelijke en ervaren adviseur die senior managers van bedrijven op collectief en individueel niveau helpt bij diverse vraagstukken die verband houden met het thema ‘verandering’.

Simon werkt met cliënten aan de realisatie van kosteneffectieve, langdurige (gedrags)verandering – b.v. tijdens fusies, overnames, de ontwikkeling van nieuwe strategieën of innovatieve concepten, herontwerp van besturingsmodellen en bedrijfsprocessen of de analyse en implementatie van nieuwe regelgeving. Hij werkt op het grensvlak van bedrijfseconomie, bedrijfskunde en psychologie. Dat doet hij met de juiste toon, timing en diepgang – soms uitdagend of juist temporiserend, vanuit een juiste balans tussen ‘harde en zachte thema’s’ en altijd met de nodige dosis humor. Zijn meer dan twintigjarige ervaring als adviseur, leider en zelfbewustzijn fungeren daarbij als zijn kompas. Hij werkt doorgaans alleen, maar schakelt ook adviseurs van gerenommeerde adviesbureaus in als de omvang of inhoud van de opdracht daar om vragen. Kort gezegd is Simon een gesprekspartner van formaat, die luistert waar het moet en spreekt wanneer het helpt.

Academisch geschoold als bedrijfseconoom en bedrijfskundige (Vrije Universiteit, Nederland), heeft hij zich sinds de jaren negentig voortdurend verdiept in de vraag hoe organisaties, groepen en individuen omgaan met het thema ‘change’. Hij behaalde een diploma in clinical organisational psychology (cum laude) en een executive master's titel in Coaching and Consulting for Change (Insead). Hij doorliep daarnaast nog diverse executive education programs (Insead en Harvard). Simon heeft 15 jaar gewerkt voor KPMG, waarvan 11 jaar als equity partner. Naast de rol van organisatie-adviseur heeft hij binnen KPMG diverse (internationale) leidinggevende rollen vervuld, w.o. global advisory client lead partner, voorzitter van diverse business units en risk management partner. Tevens heeft Simon begin jaren negentig gewerkt als universitair hoofddocent strategie & organisatiewetenschappen. Daarvoor voetbalde hij in zijn vroege jeugdjaren voor Ajax en daarna voor AZ’67.

Sinds 2013 is Simon geassocieerd met het gerenommeerde Kets de Vries Institute.

Simon is getrouwd met Marianne. Samen hebben ze drie kinderen: Jesper, Isabel en Julian.