Menu
https://www.simonsijbrands.nl/nl/organisational-change
1
 

“Ik was op zoek naar een adviseur die de business kende, maar die ook begreep dat wij, in ons streven om optimaal te profiteren van nieuwe regelgeving, zelf ook moesten veranderen. Daarnaast moest het iemand zijn die de dynamiek van de directiekamer snapt, aangezien onze directie in eerste instantie niet op één lijn zat. In het eerste gesprek met Simon kreeg ik al snel het gevoel dat hij die adviseur was ”.

CFO Financial Services Industry (bekijk case)

2
 

 

“Systematisch en laag voor laag analyseert Simon het probleem totdat we gezamenlijk de kern van het probleem raken. Dat gebeurt met humor, in ons tempo, altijd in overleg, met gevoel voor sociale verhoudingen en doelgericht. Op subtiele en plezierige wijze geeft Simon invulling aan de balans tussen de belangen van betrokken partijen en zijn eigen professionele kaders en onafhankelijkheid. Dat duidt op heel veel ervaring met complexe veranderingstrajecten”

Voorzitter Directie Information Processing Industry (bekijk case)

 

3
 

“In een zeer interactieve sessie hebben we via een innovatieve spelvorm het onderwerp samenwerking aan den lijve ervaren. We hebben dus niet alleen over onze eigen gedachten, gevoelens en overtuigingen gesproken en middels praktijkvoorbeelden uit andere industrieën ook met elkaar nagedacht over de relevantie voor onszelf, maar we hebben het ook echt gevoeld - we voelden de pro’s & cons van succesvolle en niet-succesvolle samenwerking ook echt van 'binnen'. Voor mij was dat een nieuwe en verrassende ervaring – een soort Learning & Development 2.0”.

Managing Partner Professional Services Industry (bekijk case) 

4
 

 

“In het begin wilden we elkaar eigenlijk geen eens een hand geven. De fusie voelde als een "moetje". Er waren veel hobbels en onze vorige besprekingen waren op niets uitgelopen. Zonder Simon hadden we dit niet in dit tempo en deze mate van robuustheid bereikt. Er ligt een strategie, een besturingsmodel, de financiering is rond en het belangrijkste is: er is onderling vertrouwen en trots dat het ons gezamenlijk gelukt is voor problemen steeds weer met creatieve oplossingen te komen.

Algemeen Directeur Automotive Industry (bekijk case)

 

5
 

 

“We hebben terecht veel tijd besteed aan het innoveren van ons strategisch concept, maar onze grootste uitdaging zit in het realiseren van onze plannen – het verhogen van onze executiekracht. Wij weten dat daar meer voor nodig is dan een goed communicatieplan, strak projectmanagement en medewerking van ons personeel. Het gaat vooral om verandering van gedrag en mentaliteit. Simon ‘s interventies houden rekening met juist die zaken die voor de uitvoering van onze plannen cruciaal zijn. Daarin onderscheidt hij zich van andere adviseurs”.

CEO Hospitality Industry (bekijk case)

 

6
 

 

“Ik vind het knap van Simon dat hij in zo’n korte tijd zijn vinger heeft weten te leggen op een aantal belangrijke dilemma’s. De metaforen die hij gebruikt getuigen van scherp inzicht in onze behoeften en passen bij de cultuur van ons bedrijf. We volgen Simon in zijn analyse dat we onbewust niet willen dat dingen anders worden en begrijpen nu hoe die de noodzakelijke ontwikkeling van ons bedrijf in de weg staan. Daardoor is er nu geen weg meer terug”.

Directeur-Eigenaar Learning & Development Industry (bekijk case)